School's Cool Amsterdam

Over Ons

School’s cool is in 1997 opgericht als mentorproject in Amsterdam Westerpark. Inmiddels zijn wij actief in alle stadsdelen in Amsterdam en in Diemen en Zaanstad.

WAT DOET SCHOOL'S COOL?

Wij koppelen uw kind aan een vrijwillige mentor en begeleiden het proces.

Meer weten over School's cool Amsterdam?
Beluister onze Audiotour!

Onze kracht

De kracht van de persoonlijke verbinding Wij zorgen voor een goede mentor-leerlingmatch

Thea Bendt

Directeur

Halime Kurt

Procescoördinator

Daphne van doleweerd

Procescoördinator

Sebastiaan Bongers

ICT Medewerker

DE RAAD VAN TOEZICHT

De directeur legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht (onbezoldigd):

Idriss Maghiouzi

Lid

Pagina-33-Irene-Mols-ScA-website

Irene Mols

Lid

Marjolijn Dolfin

Lid

Wijnand Looise

Lid

ONZE AMBASSADEURS

Eva: “Ik kwam door en interview met Vildan en Youssra in de studio bij Fun in aanraking met School’s cool Amsterdam en was meteen enthusiast. Het is zo simpel! Persoonlijke, langdurige aandacht voor leerlingen die de steun goed kunnen gebruiken. Dat moet wel werken en dat doet het dus ook. Het is voor mil een eer dit initiatief te steunen met mijn ambassadeurschap.”
Yasin: “Dat ik er ook op een andere manier kan zijn voor de kids vind ik mooi. Wat School’s cool samen met vrijwillige mentoren dot voor leerlingen die extra stun kunnen gebruiken….daar sta ik helemaal achter.”

Junior ambassadeur

Hallo, ik ben Cynthia. Ik hou het meest van dansen, basketballen, buiten zijn, tekenen en dingen maken zoals kleding ontwerpen. Het is best fijn om een mentor te hebben van School’s cool. Je kunt aan je thuismentor alles vragen. Vaak begin je eerst met wat drinken en eten en samen kletsen. Als er wel huiswerk is, begin je daar vaak mee. Als je geen huiswerk hebt kun je iets leuks doen. Een thuismentor vraagt ook hoe jij de dingen aanpakt en luistert naar jou. Als je naar een nieuwe school gaat kan het een beetje spannend zijn. Je thuismentor kan je helpen met voorbereiden. Je thuismentor is er voor jou en helpt je zodat je kunt concentreren en goed kan leren.

nl_NLNL